Élelmiszerek minőségalakulása 1986-ban a hatósági élelmiszerminőség-ellenőrzés megállapításai alapján

Molnár Pál: Élelmiszerek minőségalakulása 1986-ban a hatósági élelmiszerminőség-ellenőrzés megállapításai alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (33) 2. pp. 66-107. (1987)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1987_02_066-107.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1987_02_066-107.pdf

Letöltés (15MB)

Absztrakt (kivonat)

A szerző az Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomások hatósági élelmiszerminőség-ellenőrző tevékenysége adatainak és megállapításainak felhasználásával értékelte és szakágazatonként, illetve termékcsoportonként elemezte a Magyarországon 1986-ban előállított élelmiszerek minőségalakulását. A vizsgált élelmiszerek minősége jó színvonalon állandósult. A gyártmányfejlesztő tevékenység több új termékek bővítette a választékot. A hatósági élelmiszerminőség-ellenőrzés vizsgálataival, ellenőrzéseivel és intézkedéseivel hozzájárult a magyar élelmiszerelőállítás elért minőségi színvonalához. Quality trend of food produced in Hungary in 1986 was evaluated and analysed by branches and product groups using the data and statements got by official food quality control activities of Veterinary and Food Control Stations. The quality of examined foods settled on a good level. Product developing activity widened the choice with several new products. W ith its examinations, controls and measures the official food quality control attributed to the quality level reached by the Hungarian food production. Unter Anwendung der Daten und Feststellungen der ungarischen amtlichen Lebensmittelüberwachung wird die Qualitätsenwicklung der im Jahre 1986 in Ungarn hergestellten Lebensmittel je Industriezweig und Erzeungisgruppe bewertet und analysiert. Die Qualität der untersuchten Lebensmittel hat sich auf einem guten Niveau stabilisiert. Durch die erfolgreiche Erzeugnisentwicklung wurde das Sortiment mit mehreren neuen Produkten bereichert. Die ungarische amtliche Lebensmittelüberwachung hat mit ihren Untersuchungen, Kontrollen und Maßnahmen zum erreichten Niveau der Lebensmittelherstellung in Ungarn aktiv beigetragen.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Trend of food quality in 1986 on the base of the statements of official quality control ; Entwicklung der Qualität von Lebensmitteln im Jahre 1986 auf der Grundlage der Ergebnisse der amtlichen Lebensmittelkontrolle
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1987
Kötet: 33
Szám: 2
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 66-107
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80127/
Kulcsszavak: Élelmiszeripar - minőségellenőrzés, Élelmiszerellenőrzés - hatósági - 1986, Élelmiszerbiztonság
Megjegyzések: Összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 04. 11:20
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 10:48
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80246
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet