Kukorica fehérjék vizsgálata IV. : táplálkozástani minőség

Sharobeem Samy Fanous; Hidvégi Máté; Lásztity Radomir; Salgó András: Kukorica fehérjék vizsgálata IV. : táplálkozástani minőség. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (34) 1. pp. 33-43. (1988)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1988_01_033-043.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1988_01_033-043.pdf

Letöltés (3MB)

Absztrakt (kivonat)

A cikksorozat befejező része a magyar, egyiptomi, német és amerikai kukoricafajták in vitro táplálkozástani adatait közli. Az emészthetőséget multienzimes pHsztát módszerrel, az in vitro biológiai értéket kémiai indexezéssel (Transzformált Gauss indexek) határoztuk meg. Legjobb minőségűnek a single crossxopauqe-2 kombinált mutánsok bizonyultak. In vitro nutritional value data of Hungarian, Egyptian, German and American maize varieties are published in the last paper of the serie. Digestibility was assayed by a multienzyme pH-stat method and in vitro biological value was calculated by chemical indexing using the so called Transformed Gaussian indices. The best quality parameters were gained on the single cross xopaque-2 combined mutants. Im Abschlußteil der Artikelserie werden die in vitro Nahrungsdaten von ungarischen, ägyptischen, deutschen und amerikanischer Maissorten mitgeteilt. Die Verdaulichkeit wurde mit der Multienzym-pH-Stat-Methode, der in vitro biologische Wert mit chemischen Indizes (transformierte Gauss-Indizes) bestimmt. Die beste Qualität wurde mit den Single-Cross xOpague-2 kombinierten Mutanten erzielt.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Investigation of corn proteins IV. : nutritional quality ; Untersuchung von Maiseiweiss IV. : Nahrungsqualität
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1988
Kötet: 34
Szám: 1
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 33-43
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80130/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Táplálkozástudomány
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 41-42. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 03. 15:03
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 10:45
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80277
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet