Immuntechnikák alkalmazása élelmiszerek vizsgálatára

Halász Anna: Immuntechnikák alkalmazása élelmiszerek vizsgálatára. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (34) 3. pp. 130-140. (1988)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1988_03_130-140.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1988_03_130-140.pdf

Letöltés (3MB)

Absztrakt (kivonat)

A jelenleg ismert analitikai módszerek közül a legnagyobb specifikussággal az immunbiokémiai módszerek rendelkeznek. A szerző áttekintést ad az élelmiszeranalitikai célra alkalmazott immunkémiai módszerekről: gél-immun diffúzió, elektroimmundiffúziós és ELISA-technika, Röviden beszámol az immuntechnika élelmiszeranalitikai alkalmazásának néhány hazai eredményéről. The biochemical procedures have the largest specificity among the present time known analytical methods. The author gives a view about the immun-biochemical procedures, which are adopted for food analytics: gel-immundiffusion, electricimmundiffusion and ELISA-technique. The author reports on some domestic results of immuntechnique which is adopted for food analytics.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Application of immuntechniques for analysis of foodstuffs
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1988
Kötet: 34
Szám: 3
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 130-140
Nyelv: magyar , angol
Kiadó: Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80132/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Immunbiokémia
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 138-139. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 04. 07:56
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 10:45
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80287
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet