Immuntechnikák alkalmazása élelmiszerek vizsgálatára

Halász Anna: Immuntechnikák alkalmazása élelmiszerek vizsgálatára. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (34) 3. pp. 130-140. (1988)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1988_03_130-140.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1988_03_130-140.pdf

Download (3MB)

Abstract

A jelenleg ismert analitikai módszerek közül a legnagyobb specifikussággal az immunbiokémiai módszerek rendelkeznek. A szerző áttekintést ad az élelmiszeranalitikai célra alkalmazott immunkémiai módszerekről: gél-immun diffúzió, elektroimmundiffúziós és ELISA-technika, Röviden beszámol az immuntechnika élelmiszeranalitikai alkalmazásának néhány hazai eredményéről. The biochemical procedures have the largest specificity among the present time known analytical methods. The author gives a view about the immun-biochemical procedures, which are adopted for food analytics: gel-immundiffusion, electricimmundiffusion and ELISA-technique. The author reports on some domestic results of immuntechnique which is adopted for food analytics.

Item Type: Article
Other title: Application of immuntechniques for analysis of foodstuffs
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1988
Volume: 34
Number: 3
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 130-140
Language: Hungarian, English
Publisher: Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80132/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Immunbiokémia
Additional Information: Bibliogr.: p. 138-139. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Aug. 04. 07:56
Last Modified: 2023. Aug. 26. 10:45
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80287

Actions (login required)

View Item View Item