Keményítő meghatározása "CONTIFLO" automatikus elemzővel

Örsi Ferenc; Székely Mária: Keményítő meghatározása "CONTIFLO" automatikus elemzővel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (34) 4. pp. 218-224. (1988)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1988_04_218-224.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1988_04_218-224.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A keményítő meghatározására savas és lúgos kioldás mellett kapott derítéssel tisztított extraktokban Richter és Augustat által kidolgozott eljárást valósítottuk meg CONTI FLO automatikus elemzőn és összehasonlítottuk különböző termékek esetében a polarimetriás eljárással. A módszer 2 —3%-os variációs koefficienssel alkalmas a keményítő meghatározására. Authors realized of the kind Richter and Augustat method in the CONTIFLO automatic analyser in the determination of starch. They realized the method after acidic and alkaline dissolution from the extract which was cleaned with clarification. They reproduced this method with polarization method. The method is fit to the determination of starch with 2 — 3% coefficient of variation. Zur Bestimmung der Stärke aus durch Klärung gereinigten Extrakten nach sauerer und basischer Extraktion wurde das von Richter und Augustat ausgearbeitete Verfahren mit dem automatischen Analysator „CONTIFLO“ ebenfalls realisiert. Diese Methode wurde mit dem polarimetrischen Verfahren bei verschiedenen Produkten verglichen. Sie ist geeignet, bei einem Variationskoeffizienten von 2 bis 3% Stärke zu bestimmen.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Determination of starch with "CONTIFLO" automatic analyser ; Bestimmung der Starke mit dem Automatischen Analysator "CONTIFLO"
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1988
Kötet: 34
Szám: 4
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 218-224
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80133/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Keményítő
Megjegyzések: Bibliogr.: 223. p. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 04. 09:19
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 10:45
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80302
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet