Szabó S. András; Szasin L. Igor: Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában VI. : aktiválás töltött részecskékkel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (34) 4. pp. 229-233. (1988)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1988_04_229-233.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A szerzők a cikkben a töltött részecskékkel történő aktiválás (charged particle activation analysis, CPAA) kérdéseit elemzik. Bemutatják a fontosabb magreakciókat, majd röviden néhány olyan dolgozatot ismertetnek, amelyekben a szerzők protonokkal, deutronokkal és tritonokkal történő aktiválást, ill. gerjesztést alkalmaztak. Authors examine the problems of charged particle activation analysis (CPAA). They present the important nuclear reactions and the review some short dissertation in which the authors used activating with protons, deuterons and tritons. Verfasser setzten sich mit Fragen der Aktivierung mit geladenen Teilchen außereinander. Die wichtigeren Kernreaktionen werden vorgestellt und dann einige solche Publikationen kurz erläutert, in denen die Aktivierung bzw. Erregung mit Protonen, Deuteronen und Tritonén angewandt wurde.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Activation analysis in food analytics VI. : activating with charged particles ; Aktivationsanalyse in der Lebensmittelanalytik VI. : Aktivierung mit Geladenen Teilchen |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1988 |
Kötet: | 34 |
Szám: | 4 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 229-233 |
Nyelv: | magyar , angol , német , orosz |
Kiadó: | Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/80133/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 232. p. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. aug. 04. 09:33 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 10:45 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80304 |
Tétel nézet |