Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában VI. : aktiválás töltött részecskékkel

Szabó S. András and Szasin L. Igor: Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában VI. : aktiválás töltött részecskékkel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (34) 4. pp. 229-233. (1988)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1988_04_229-233.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1988_04_229-233.pdf

Download (1MB)

Abstract

A szerzők a cikkben a töltött részecskékkel történő aktiválás (charged particle activation analysis, CPAA) kérdéseit elemzik. Bemutatják a fontosabb magreakciókat, majd röviden néhány olyan dolgozatot ismertetnek, amelyekben a szerzők protonokkal, deutronokkal és tritonokkal történő aktiválást, ill. gerjesztést alkalmaztak. Authors examine the problems of charged particle activation analysis (CPAA). They present the important nuclear reactions and the review some short dissertation in which the authors used activating with protons, deuterons and tritons. Verfasser setzten sich mit Fragen der Aktivierung mit geladenen Teilchen außereinander. Die wichtigeren Kernreaktionen werden vorgestellt und dann einige solche Publikationen kurz erläutert, in denen die Aktivierung bzw. Erregung mit Protonen, Deuteronen und Tritonén angewandt wurde.

Item Type: Article
Other title: Activation analysis in food analytics VI. : activating with charged particles ; Aktivationsanalyse in der Lebensmittelanalytik VI. : Aktivierung mit Geladenen Teilchen
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1988
Volume: 34
Number: 4
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 229-233
Language: Hungarian, English, German, Russian
Publisher: Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80133/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 232. p. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Aug. 04. 09:33
Last Modified: 2023. Aug. 26. 10:45
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80304

Actions (login required)

View Item View Item