Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában VI. : aktiválás töltött részecskékkel

Szabó S. András; Szasin L. Igor: Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában VI. : aktiválás töltött részecskékkel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (34) 4. pp. 229-233. (1988)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1988_04_229-233.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1988_04_229-233.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A szerzők a cikkben a töltött részecskékkel történő aktiválás (charged particle activation analysis, CPAA) kérdéseit elemzik. Bemutatják a fontosabb magreakciókat, majd röviden néhány olyan dolgozatot ismertetnek, amelyekben a szerzők protonokkal, deutronokkal és tritonokkal történő aktiválást, ill. gerjesztést alkalmaztak. Authors examine the problems of charged particle activation analysis (CPAA). They present the important nuclear reactions and the review some short dissertation in which the authors used activating with protons, deuterons and tritons. Verfasser setzten sich mit Fragen der Aktivierung mit geladenen Teilchen außereinander. Die wichtigeren Kernreaktionen werden vorgestellt und dann einige solche Publikationen kurz erläutert, in denen die Aktivierung bzw. Erregung mit Protonen, Deuteronen und Tritonén angewandt wurde.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Activation analysis in food analytics VI. : activating with charged particles ; Aktivationsanalyse in der Lebensmittelanalytik VI. : Aktivierung mit Geladenen Teilchen
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1988
Kötet: 34
Szám: 4
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 229-233
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80133/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 232. p. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 04. 09:33
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 10:45
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80304
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet