TECATOR Fibertec System I. készülék alkalmazása élelmiszerek rosttartalmának meghatározására

Tekes Lajosné; Gergely Anna; Milotay Györgyné: TECATOR Fibertec System I. készülék alkalmazása élelmiszerek rosttartalmának meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (35) 3. pp. 135-139. (1989)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1989_03_135-139.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1989_03_135-139.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A szerzők az AOAC összélelmi-rost meghatározására szolgáló módszert adaptáták a TECATOR Fibertec System I. típusú, svéd gyártmányú készülékre. 14 bébiételből és 5 zöldségféléből végeztek összehasonlító méréseket. Az eredmények alapján a TECATOR készüléken a műszerhez tartozó módszergyűjteményben javasoltakon kívül az összélelmi-rost mérése is elvégezhető. The method for the determination of AOAC total nutritional fiber were adapted for the TECATOR Fibertec System I. Swedish instrument by the authors. Comparative tests were done from 14 baby foods and 5 vegetables. You can do the determination of total nutritional fiber as well with TECATOR instrument based on results. Verfasser adaptierten die AOAC-Methode zur Bestimmung des Gesamtrohfasergehaltes unter Anwendung des schwedischen Meßgerätes TECATOR Fibertec System I. Von 14 Babynahrungproben und 5 Gemüsearten wurden vergleichende Meßungen durchgeführt. Auf der Grundlage der Ergebnisse kann die zum Meßgerät TECATOR gehörende Methodensammlung mit der Messung des Gesamtrohfasergehaltes ergänzt werden.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Use of Tecator Fibertec System I. instrument for determination of fiber content in foodstuffs ; Anwendung des Meßgerätes TECATOR Fibertec System I für die Bestimmung des Rohfasergehaltes von Lebensmitteln
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1989
Kötet: 35
Szám: 3
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 135-139
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80136/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 138. p. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 03. 11:35
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 10:42
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80326
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet