Tekes Lajosné; Gergely Anna; Milotay Györgyné: TECATOR Fibertec System I. készülék alkalmazása élelmiszerek rosttartalmának meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (35) 3. pp. 135-139. (1989)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1989_03_135-139.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A szerzők az AOAC összélelmi-rost meghatározására szolgáló módszert adaptáták a TECATOR Fibertec System I. típusú, svéd gyártmányú készülékre. 14 bébiételből és 5 zöldségféléből végeztek összehasonlító méréseket. Az eredmények alapján a TECATOR készüléken a műszerhez tartozó módszergyűjteményben javasoltakon kívül az összélelmi-rost mérése is elvégezhető. The method for the determination of AOAC total nutritional fiber were adapted for the TECATOR Fibertec System I. Swedish instrument by the authors. Comparative tests were done from 14 baby foods and 5 vegetables. You can do the determination of total nutritional fiber as well with TECATOR instrument based on results. Verfasser adaptierten die AOAC-Methode zur Bestimmung des Gesamtrohfasergehaltes unter Anwendung des schwedischen Meßgerätes TECATOR Fibertec System I. Von 14 Babynahrungproben und 5 Gemüsearten wurden vergleichende Meßungen durchgeführt. Auf der Grundlage der Ergebnisse kann die zum Meßgerät TECATOR gehörende Methodensammlung mit der Messung des Gesamtrohfasergehaltes ergänzt werden.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Use of Tecator Fibertec System I. instrument for determination of fiber content in foodstuffs ; Anwendung des Meßgerätes TECATOR Fibertec System I für die Bestimmung des Rohfasergehaltes von Lebensmitteln |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1989 |
Kötet: | 35 |
Szám: | 3 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 135-139 |
Nyelv: | magyar , angol , német , orosz |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/80136/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 138. p. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. aug. 03. 11:35 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 10:42 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80326 |
![]() |
Tétel nézet |