Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában IX. : korszerű eljárások az élelmiszervizsgálatokban

Szabó S. András: Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában IX. : korszerű eljárások az élelmiszervizsgálatokban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (38) 4. pp. 267-276. (1992)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1992_04_267-276.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1992_04_267-276.pdf

Letöltés (3MB)

Absztrakt (kivonat)

A cikksorozat IX. része bemutatja röviden azokat az élelmiszeranalitikai témájú előadásokat, amelyek a Kínában 1990. október 15-19. között Pekingben rendezett, "Activation Analysis and its Applications" c. konferencián hangzottak el. A mérések nagy részét neutronaktivációs módszerrel (NAA) végezték. A szerző röviden vázolja az aktivációs analitika (AA) várható fejlődési irányait is. The IX. part of the series of articles concisely rewievs the papers on food analytics presented at the conference entitled "Activation Analysis and its Application", held in Peking, China, 15-19 of October, 1990. The substantial part of the measurements was performed with neutron activation method (NAA). The author briefly outlines the probable trends in development of activation analytics (AA). Im IX. Teil der Artikelserie werden kurz die Vorträge mit lebensmittelanalytischen Themen beschrieben, die auf der in Peking vom 15. bis 19. Oktober 1990 durchgeführten Konferenz "Activation Analysis and its Applications" gehalten wurden. Ein großer Teil der Messungen wurde mit der Neutronaktivationsmethode (NAA) durchgeführt. Die zu erwartenden Entwicklungsrichtungen der Aktivationsanalytik (AA) wird ebenfalls kurz erläutert.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Activation analysis in the food analysis part IX. : modern procedures in food investigations ; Aktivationsanalyse in der Lebensmittelanalytik IX. : Moderne Methoden der Lebensmitteluntersuchung
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1992
Kötet: 38
Szám: 4
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 267-276
Nyelv: magyar , angol , német
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/80149/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia, Élelmiszerkémia
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 274-276. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 02. 07:35
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 10:34
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80442
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet