Emulgeátorok sikérszerkezet módosító hatásának vizsgálata valorigráfos módszerrel

Kovács Erzsébet: Emulgeátorok sikérszerkezet módosító hatásának vizsgálata valorigráfos módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (39) 1. pp. 26-30. (1993)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1993_01_026-030.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1993_01_026-030.pdf

Letöltés (159kB)

Absztrakt (kivonat)

Valorigráfos módszerrel igazolja a szerzõ, hogy az emulgeátorok befolyásolják a sikérszerkezetet. A sikérjavító hatás a legjobb 0,6 %-os koncentrációban az E2- és E4-jelû emulgeátoroknál. The Author demonstrates with valorigraphic method that the emulsifiers influence aleurone structure. The best aleurone improving effect can be experienced in 0,6% concentration at the E2 and E4 emulsifiers. Die Untersuchungen mit dem Valorigraph haben bestätigt, daß die Emulgatoren die Kleberstruktur beeinflussen. Die kleberqualitätverbessernde Wirkung war bei einer Konzentration von 0,6 % von mit den Emulgatoren E2 und E4 am günstigsten.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Examination of the aleurone structure modifying effect taken by emulsifiers with valorigraphic method ; Prüfung der die Kleberstruktur modifizierenden Wirkung der Emulgatoren mit dem Valorigraph
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1993
Kötet: 39
Szám: 1
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 26-30
Nyelv: magyar , angol , német
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/80150/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 30. p. ; ill. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 31. 14:52
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 10:30
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80455
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet