Kovács Erzsébet: Emulgeátorok sikérszerkezet módosító hatásának vizsgálata valorigráfos módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (39) 1. pp. 26-30. (1993)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1993_01_026-030.pdf Letöltés (159kB) |
Absztrakt (kivonat)
Valorigráfos módszerrel igazolja a szerzõ, hogy az emulgeátorok befolyásolják a sikérszerkezetet. A sikérjavító hatás a legjobb 0,6 %-os koncentrációban az E2- és E4-jelû emulgeátoroknál. The Author demonstrates with valorigraphic method that the emulsifiers influence aleurone structure. The best aleurone improving effect can be experienced in 0,6% concentration at the E2 and E4 emulsifiers. Die Untersuchungen mit dem Valorigraph haben bestätigt, daß die Emulgatoren die Kleberstruktur beeinflussen. Die kleberqualitätverbessernde Wirkung war bei einer Konzentration von 0,6 % von mit den Emulgatoren E2 und E4 am günstigsten.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Examination of the aleurone structure modifying effect taken by emulsifiers with valorigraphic method ; Prüfung der die Kleberstruktur modifizierenden Wirkung der Emulgatoren mit dem Valorigraph |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1993 |
Kötet: | 39 |
Szám: | 1 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 26-30 |
Nyelv: | magyar , angol , német |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80150/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 30. p. ; ill. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. júl. 31. 14:52 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 10:30 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80455 |
Tétel nézet |