Objektív és műszeres vizsgálaton alapuló új nyerstejminősítő rendszer

Horváth Zoltán; Molnárné Dobai Ildikó: Objektív és műszeres vizsgálaton alapuló új nyerstejminősítő rendszer. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (40) 3. pp. 199-205. (1994)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1994_03_199-205.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1994_03_199-205.pdf

Letöltés (111kB)

Absztrakt (kivonat)

A Földmûvelési és Népjóléti Minisztérium közös rendelete által elôírt elegytej-vizsgálatokat objektív mûszeres eljárással végzik. Ez magában foglalja az összcsíraszám, a gátlóanyag, a fagyáspont, a pH és savfok, a szomatikus sejtszám, a beltartalom és a fizikai tisztaság meghatározását. A nemzetközi ellenôrzési rendszer a bemutatott hazai eljárással teljes mértékben megegyezik. Investigation of blended milk prescribed by the Ministries of Agriculture and of National Welfare are performed with objective instrumental method. This includes the determination of freezing point, pH and acid degree, somatic cell number, composition and physical purity . The international control system totally corresponds to the national procedure described. Die durch die gemeinsame Anordnung des Ministers für Agrarwirtschaft und für Volkswohlstand vorgeschriebene Rohmilchuntersuchungen werden mit objektiven instrumentalanalytischen Verfahren durchgeführt. Diese beinhalten die Bestimmung der Gesamtkeimzahl, der Hemmstoffe, des Gefrierpunktes, des pH und Säuregrades, der Anzahl der somatischen Zellen, der chemischen Zusammensetzung und der physikalischen Reinheit. Das vorgestellte ungarische Verfahren entspricht volkommen dem internationalen Bewertungssystem für Rohmilch.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: New method for qualifying raw milk based upon objective and instrumental investigations ; Neues Rohmilchbewertungssystem auf der Grundlage objektiver instrumentalanalytischer Untersuchungen
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1994
Kötet: 40
Szám: 3
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 199-205
Nyelv: magyar , angol , német
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80157/
Kulcsszavak: Tej - minőség, Műszeres kémiai analízis, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer
Megjegyzések: Összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. júl. 31. 10:28
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 10:25
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80526
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet