Horváth Zoltán; Molnárné Dobai Ildikó: Objektív és műszeres vizsgálaton alapuló új nyerstejminősítő rendszer. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (40) 3. pp. 199-205. (1994)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1994_03_199-205.pdf Letöltés (111kB) |
Absztrakt (kivonat)
A Földmûvelési és Népjóléti Minisztérium közös rendelete által elôírt elegytej-vizsgálatokat objektív mûszeres eljárással végzik. Ez magában foglalja az összcsíraszám, a gátlóanyag, a fagyáspont, a pH és savfok, a szomatikus sejtszám, a beltartalom és a fizikai tisztaság meghatározását. A nemzetközi ellenôrzési rendszer a bemutatott hazai eljárással teljes mértékben megegyezik. Investigation of blended milk prescribed by the Ministries of Agriculture and of National Welfare are performed with objective instrumental method. This includes the determination of freezing point, pH and acid degree, somatic cell number, composition and physical purity . The international control system totally corresponds to the national procedure described. Die durch die gemeinsame Anordnung des Ministers für Agrarwirtschaft und für Volkswohlstand vorgeschriebene Rohmilchuntersuchungen werden mit objektiven instrumentalanalytischen Verfahren durchgeführt. Diese beinhalten die Bestimmung der Gesamtkeimzahl, der Hemmstoffe, des Gefrierpunktes, des pH und Säuregrades, der Anzahl der somatischen Zellen, der chemischen Zusammensetzung und der physikalischen Reinheit. Das vorgestellte ungarische Verfahren entspricht volkommen dem internationalen Bewertungssystem für Rohmilch.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | New method for qualifying raw milk based upon objective and instrumental investigations ; Neues Rohmilchbewertungssystem auf der Grundlage objektiver instrumentalanalytischer Untersuchungen |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1994 |
Kötet: | 40 |
Szám: | 3 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 199-205 |
Nyelv: | magyar , angol , német |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/80157/ |
Kulcsszavak: | Tej - minőség, Műszeres kémiai analízis, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer |
Megjegyzések: | Összefoglalás magyar, angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. júl. 31. 10:28 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 10:25 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80526 |
Tétel nézet |