A kereskedelemből származó fagyasztott és felengedett húsminták mikrobiológiai vizsgálata Egyiptomban

El-Bahrawy Shawky; Goma Mahfooz: A kereskedelemből származó fagyasztott és felengedett húsminták mikrobiológiai vizsgálata Egyiptomban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 4. pp. 209-211. (1975)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1975_04_209-211.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1975_04_209-211.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Aus dem kommerziellen Verkehr stammenden Rindfleisch-, Schaffleisch-, Geflügelfleisch- und Fischfleischmuster wurden mikrobiologischen Untersuchungen unterworfen. Bei der überwiegenden Mehrheit der Muster war die Gesamtzahl der Keime unter 105/g. Einige Muster wiesen zwar höhere Werte auf, erreichten jedoch nie den Wert von 3 x l0 5/g- Staphylococci und Enterococci waren in der Grössenordnung von 101- 103/g nachweisbar. Aus den untersuchten Mustern wurden keine Salmonellen gezüchtet. Samples of beef, mutton, poultry and fish withdrawn from the commercial shops were subjected to microbiological investigations. The majority of the examined samples exhibited total germ counts below 10r’/g. Though some samples showed higher values than that, the total germ counts never attained the level of 3 x l0 5/g- Staphylococci and Enterococci were detected in the order of magnitude of 101— 103/g. No Salmonella could be cultured from the examined samples. Les auteurs ont entrepris l ’examen microbiologique des viandes de boeuf, de mouton, de volaille et des poissons congelés et dégelés, obtenus du réseau de commerce. Dans la plupart des échantillons le nombre total des germes était au-dessous de 105/g, dans quelques uns il dépassait ce chiffre, mais n ’atteignait pas la valeur de 3.107g- Le nombre des Staphylococcus et Enterococcus était de l ’ordre de 105 — 103/g- Dans les échantillons soumis ä l ’examen, des Salmonelles ne se firent pás détecter.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1975
Kötet: 21
Szám: 4
Oldalak: pp. 209-211
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80549/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia - hús - Egyiptom
Megjegyzések: Összefoglalás angol, német és francia nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 24. 08:49
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 11:01
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80617
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet