Élelmiszerek reológiai sajátságai és mérésük alapelvei

Lásztity Radomir: Élelmiszerek reológiai sajátságai és mérésük alapelvei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 239-250. (1975)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1975_05-06_239-250.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1975_05-06_239-250.pdf

Letöltés (4MB)

Absztrakt (kivonat)

A survey is given of the general theoretical problems related to the rheology of foods. Possibilities of the systematization of the raw materials of the food industry and of foods the aspect of their rheological properties are discussed. The most important instrumental methods of investigation and the trends of their developments are surveyed. Nach einer Übersicht über die allgemeinen theoretischen Problemen betreffs der Rheologie von Lebensmitteln werden die Möglichkeiten der systematischen Gliederung der Rohmaterialien der Lebensmittelindustrie und der Lebensmittel vom Standpunkt der Theologischen Eigenschaften besprochen. Schliesslich werden die wichtigsten instrumentalen Untersuchungsmethoden und ihre Entwicklungstendenzen besprochen. L ’auteur passe en revue les problémes théoriques généraux relatifs á la rhéoJogie des denrées alimentaires. II décrit les possibilités de systématiser les matiéres premieres des industries alimentaires ainsi que les denrles á partir de leur caractéristiques rhéologiques. Enfin, il passe en revue les méthodes instrumentales de mesure de plus grande portée ainsi que les tendences du dévoloppement.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1975
Kötet: 21
Szám: 5-6
Oldalak: pp. 239-250
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80550/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat
Megjegyzések: Bibliogr.: 250. p. ; összefoglalás angol, német és francia nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 24. 10:20
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 11:01
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80625
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet