A tejpor szabad zsírtartalmát és oldhatóságát befolyásoló néhány tényező vizsgálata

Truyen Tran The: A tejpor szabad zsírtartalmát és oldhatóságát befolyásoló néhány tényező vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 306-312. (1975)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1975_05-06_306-312.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1975_05-06_306-312.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Unter den die Qualität der Milchpulver beeinflussenden Faktoren spielen der freie Fettgehalt und die Löslichkeit eine besonders wichtige Rolle. Es wurde durch bei unterschiedlichen Temperaturen (7°, 20°, 32°C) und in Luft von verschiedener relativer Feuchtigkeit durchgeführten Lagerungsversuche festgestellt, dass ein höherer Feuchtigkeitsgehalt und eine höhere Temperatur den freien Fettgehalt bedeutend erhöht, und die Wasserlöslichkeit der Vollmilchpulver herabsetzt. Amongthe characteristics affecting the quality of powdered milk the content of free fat and the solubility play an important role. Storage experiments conducted at various temperatures (7°C, 20°C, 32CC) and in air of various relativ hurmdity'(40, 60, 80%) proved that a higher moisture content and higher temperature significantly increase the content of free fat and reduce the solubility of powdered unskimmed milk. Entre les caractéristiques qui influencent la qualité des laits en poudre, la teneur en graisse libre et la solubilité jouent un role important. Des expériences d’entreposage, effectuées á de différentes températures (7 °C, 20 °C, 32 °C) et dans des atmospheres ä humidités diverses (40%, 60%, 80%) ont démontré que l ’humidité et la température plus élevées augmentent considérablementlateneur en graisse libre et diminuent la solubilité des lait en poudre entieres.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1975
Kötet: 21
Szám: 5-6
Oldalak: pp. 306-312
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80550/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Tejpor
Megjegyzések: Bibliogr.: 311. p. ; összefoglalás angol, német és francia nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 24. 12:01
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 11:01
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80633
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet