Neumann R.: Sensory consistency-testing of special food products for the quality control. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (22) 1-2. pp. 36-42. (1976)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_01-02_036-042.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Az érzékszervi úton történő konzisztenciavizsgálat általános jelentőségét és szerepét a minősítésben taglalja a szerző. Részletesen ismertetésre kerül a hatos skála szerint történő érzékszervi minősítés módszere. Utóbbit kenyérféleségek, csokoládé, töltelékes húsáru és szilárd zsiradék példáján mutatja be a szerző. Die allgemeine Bedeutung und Rolle bei der Qualitätsbeurteilung der sensorisch durchgeführten Konsistenzuntersuchung werden besprochen. Dabei wird das nach der Sechserskale durchgeführte System der sensorischen Qualitätsbeurteilung ausführlich beschrieben. Dieses System wird durch verschiedene Beispiele (Brotvarietäten, Schokolade, gefüllte Fleischwaren und Festfett) näher erläutert.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Élelmiszerek konzisztenciájának vizsgálata érzékszervi úton és szerepe a minőség elbírálásában ; Untersuchung der Konsistenz von Lebensmitteln auf sensorischem Weg und ihre Rolle bei der Qualitätsbeurteilung |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1976 |
Kötet: | 22 |
Szám: | 1-2 |
Oldalak: | pp. 36-42 |
Nyelv: | magyar , angol , német , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/80551/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - érzékszervi |
Megjegyzések: | Bibliogr.: p. 36-37. ; összefoglalás angol, német és francia nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. aug. 24. 13:58 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 10:59 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80648 |
Tétel nézet |