Sensory consistency-testing of special food products for the quality control

Neumann R.: Sensory consistency-testing of special food products for the quality control. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (22) 1-2. pp. 36-42. (1976)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_01-02_036-042.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_01-02_036-042.pdf

Download (1MB)

Abstract

Az érzékszervi úton történő konzisztenciavizsgálat általános jelentőségét és szerepét a minősítésben taglalja a szerző. Részletesen ismertetésre kerül a hatos skála szerint történő érzékszervi minősítés módszere. Utóbbit kenyérféleségek, csokoládé, töltelékes húsáru és szilárd zsiradék példáján mutatja be a szerző. Die allgemeine Bedeutung und Rolle bei der Qualitätsbeurteilung der sensorisch durchgeführten Konsistenzuntersuchung werden besprochen. Dabei wird das nach der Sechserskale durchgeführte System der sensorischen Qualitätsbeurteilung ausführlich beschrieben. Dieses System wird durch verschiedene Beispiele (Brotvarietäten, Schokolade, gefüllte Fleischwaren und Festfett) näher erläutert.

Item Type: Article
Other title: Élelmiszerek konzisztenciájának vizsgálata érzékszervi úton és szerepe a minőség elbírálásában ; Untersuchung der Konsistenz von Lebensmitteln auf sensorischem Weg und ihre Rolle bei der Qualitätsbeurteilung
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1976
Volume: 22
Number: 1-2
Page Range: pp. 36-42
Language: Hungarian, English, German, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80551/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - érzékszervi
Additional Information: Bibliogr.: p. 36-37. ; összefoglalás angol, német és francia nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Aug. 24. 13:58
Last Modified: 2023. Aug. 26. 10:59
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80648

Actions (login required)

View Item View Item