Sensory consistency-testing of special food products for the quality control

Neumann R.: Sensory consistency-testing of special food products for the quality control. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (22) 1-2. pp. 36-42. (1976)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_01-02_036-042.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_01-02_036-042.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Az érzékszervi úton történő konzisztenciavizsgálat általános jelentőségét és szerepét a minősítésben taglalja a szerző. Részletesen ismertetésre kerül a hatos skála szerint történő érzékszervi minősítés módszere. Utóbbit kenyérféleségek, csokoládé, töltelékes húsáru és szilárd zsiradék példáján mutatja be a szerző. Die allgemeine Bedeutung und Rolle bei der Qualitätsbeurteilung der sensorisch durchgeführten Konsistenzuntersuchung werden besprochen. Dabei wird das nach der Sechserskale durchgeführte System der sensorischen Qualitätsbeurteilung ausführlich beschrieben. Dieses System wird durch verschiedene Beispiele (Brotvarietäten, Schokolade, gefüllte Fleischwaren und Festfett) näher erläutert.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Élelmiszerek konzisztenciájának vizsgálata érzékszervi úton és szerepe a minőség elbírálásában ; Untersuchung der Konsistenz von Lebensmitteln auf sensorischem Weg und ihre Rolle bei der Qualitätsbeurteilung
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1976
Kötet: 22
Szám: 1-2
Oldalak: pp. 36-42
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80551/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - érzékszervi
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 36-37. ; összefoglalás angol, német és francia nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 24. 13:58
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 10:59
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80648
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet