Khattab F. I.; Haroun I. A.; El-Kheir A. Abou: Derivatographic detection of pig's fat in other animal fats. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (22) 1-2. pp. 59-63. (1976)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_01-02_059-063.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Egyszerű és gyors módszert írnak le a sertészsír kimutatására más állati zsírokban vagy hidrogénezett növényi olajokhoz keverten. Az eljárásnál nincs szükség előzetes elválasztásra, és alkalmasnak bizonyult a sertészsír jelenlétének kimutatására egyes importált húskonzervekben. Eine einfache und rasche Methode wird zum Nachweis des Schweinefet ts in anderen tierischen Fetten oder in Fettgemischen m it hydrierten Pflanzenöl en eschrieben. Bei der Methode wird keine vorangehende Abtrennung benöti gt, und dieMethode erwies sich als geeignet, in einigen importierten Fleischkons erven die Gegenwart von Schweinefleisch nachwuweisen.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Sertészsír derivatográfiás kimutatása más állati zsírokban |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1976 |
Kötet: | 22 |
Szám: | 1-2 |
Oldalak: | pp. 59-63 |
Nyelv: | magyar , angol , német , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/80551/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 62. p. ; ill. ; összefoglalás magyar és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. aug. 24. 14:46 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 10:59 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80652 |
Tétel nézet |