Egyszerű polarimetriás módszer glükóz meghatározására dzsemekben és gyümölcsszörpökben

Hussein M. A.; Hamada A. S.; El-Badawi A. A.: Egyszerű polarimetriás módszer glükóz meghatározására dzsemekben és gyümölcsszörpökben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (22) 3. pp. 157-163. (1976)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_03_157-163.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_03_157-163.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Eine orientative, rasche polarimetrische Methode wird zum Nachweis der zu Jams und Fruchtsirupen zugefügten Glucose bzw. zur annähernden Bestimmung des Verhältnisses von Glucose zu Saccharose beschrieben. An orientative rapid polarimetric method is described for the detection of glucose added to jams and syrups, and for the approximative determination of the ratio of glucose to sucrose.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1976
Kötet: 22
Szám: 3
Oldalak: pp. 157-163
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80552/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 163. p. ; ill. ; összefoglalás angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 25. 10:43
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 10:59
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80669
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet