Hussein M. A.; Hamada A. S.; El-Badawi A. A.: Egyszerű polarimetriás módszer glükóz meghatározására dzsemekben és gyümölcsszörpökben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (22) 3. pp. 157-163. (1976)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_03_157-163.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Eine orientative, rasche polarimetrische Methode wird zum Nachweis der zu Jams und Fruchtsirupen zugefügten Glucose bzw. zur annähernden Bestimmung des Verhältnisses von Glucose zu Saccharose beschrieben. An orientative rapid polarimetric method is described for the detection of glucose added to jams and syrups, and for the approximative determination of the ratio of glucose to sucrose.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1976 |
Kötet: | 22 |
Szám: | 3 |
Oldalak: | pp. 157-163 |
Nyelv: | magyar , angol , német , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/80552/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 163. p. ; ill. ; összefoglalás angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. aug. 25. 10:43 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 10:59 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80669 |
Tétel nézet |