Egyszerű polarimetriás módszer glükóz meghatározására dzsemekben és gyümölcsszörpökben

Hussein M. A. and Hamada A. S. and El-Badawi A. A.: Egyszerű polarimetriás módszer glükóz meghatározására dzsemekben és gyümölcsszörpökben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (22) 3. pp. 157-163. (1976)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_03_157-163.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_03_157-163.pdf

Download (1MB)

Abstract

Eine orientative, rasche polarimetrische Methode wird zum Nachweis der zu Jams und Fruchtsirupen zugefügten Glucose bzw. zur annähernden Bestimmung des Verhältnisses von Glucose zu Saccharose beschrieben. An orientative rapid polarimetric method is described for the detection of glucose added to jams and syrups, and for the approximative determination of the ratio of glucose to sucrose.

Item Type: Article
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1976
Volume: 22
Number: 3
Page Range: pp. 157-163
Language: Hungarian, English, German, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80552/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 163. p. ; ill. ; összefoglalás angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Aug. 25. 10:43
Last Modified: 2023. Aug. 26. 10:59
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80669

Actions (login required)

View Item View Item