Nowicki V.; Gasiorowski H.; Banasik R.; Kolodiejczyk P.: Modifikaciâ konsistometr agepplera diâ nepreryvnogo izmereniâ i registracii hoda polzučesti. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (22) 4. pp. 200-204. (1976)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_04_200-204.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A viszonylag egyszerű módosítások, ill. tartozékok alkalmazásával a Höppler konzisztométer előnyösebben használható fel. így többek között regisztrálható a deformációs folyamat, növelhető a mérés pontossága, a kiértékelés gyorsasága és jobban szabályozható a mérési folyamat. Szerzők a cukorrépa példáján szemléltetik az új készülék alkalmazhatóságát. Durch Anwendung einiger verhättnismässig einfachen Modifizierungen bzw. gewisser Zubehöre kann der Höpplersche Konsistometer vorteilhafter verwendet werden. So kann unter anderen der Deformationsvorgang registriert und die Genauigkeit der Messung erhöht werden, während die Auswertung wird rascher und der Messungsvorgang besser regelbar sein. Die Anwendbarkeit des Geräts wird anhand des Beispiels des Zuckerrübens näher erläutert. The Höppler consistometer can be used more expediently by applying relatively simple modifications and accessories. Thus, among others, the deformation procedure can be recorded, the accuracy of measurement can be increased, thei evaluation becomes quicker and the measuring process can be controlled better. The suitability of the novel instrument for use is illustrated by the example of sugar beet investigation.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Folyamatos konzisztenciamérés és regisztrálás módosított Höppler konzisztométerrel |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1976 |
Kötet: | 22 |
Szám: | 4 |
Oldalak: | pp. 200-204 |
Nyelv: | magyar , angol , német , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/80553/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - módszer - mérés, Cukorrépa |
Megjegyzések: | Ill. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. aug. 25. 13:07 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 10:59 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80676 |
Tétel nézet |