Fűszerpaprika őrlemény összes festéktartalmának meghatározása Benedek-féle módszer szerint spektrofotométer felhasználásával I.

André László: Fűszerpaprika őrlemény összes festéktartalmának meghatározása Benedek-féle módszer szerint spektrofotométer felhasználásával I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (22) 4. pp. 229-234. (1976)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_04_229-234.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_04_229-234.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Der Gesamttgehalt an Pigmenten wurde in gemahlenem Gewürzpaprika nach der Benedekschen Methode mittels eines Spektrometers durchgeführt. Zur Bestimmung eignete sich am besten die Wellenlänge 477 nm, wobei die wichtigsten Pigmentkomponenten des Gewürzpaprikas einen Isoabsorptionspunkt aufweisen. Der Gesamtgehalt an Pigmenten wird unverändert als Capsanthin angegeben. Total pigment contents of powdered paprika samples were determined by the Benedek metod, with the use of a spectrophotometer. The wavelength 447 nm at which the pigment components of importance of powdered paprika exhibit an isoabsorption point proved to be the most suitable for the determination. Total pigment contents are then given as capsanthin as usual.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1976
Kötet: 22
Szám: 4
Oldalak: pp. 229-234
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80553/
Kulcsszavak: Spektrofotométer, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Fűszerpaprika
Megjegyzések: Bibliogr.: 234. p. ; ill. ; összefoglalás német és angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 25. 12:19
Utolsó módosítás: 2023. aug. 26. 10:59
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80682
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet