Tyszkiewicz Stanislaw: The application of stepwise programmed stress in examination of rheological properties of meat and other solid foods. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (22) 5-6. pp. 322-327. (1976)
|
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_05-06_322-327.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A szokásos penetrométerek viszonylag egyszerű úton alakíthatók át lépcsőzetesen változó deformáló feszültségek lérrehozására. Az alkalmazott feszültség mértékének változtatása a mérési idő függvényében értékes információkat nyújthat a vizsgált élelmiszerek reológiai tulajdonságairól. A módszer alkalmazhatóságát szerző különböző húskészítményeken, kenyéren és vajon mutatja be elemezve a reológiai görbékből leolvasható adatokat. Die üblichen Penetrometer sind auf einem verhältnismässig einfachem Weg zur Erzeugung stufenweise verändernden Spannungen umsetzbar. Die Veränderung des Masses der angewandten Spannung als Funktion der Messperiode kann wertvolle Informationen geben über die Theologischen Eigenschaften der untersuchten Lebensmittel. Die Anwendbarkeit der Methode wird — nebst einer Analyse der von den Theologischen Kurven ablesbaren Angaben — auf verschiedenen Fleischerzeugnissen, Brot und Butter gezeigt.
| Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
|---|---|
| Egyéb cím: | Programozott feszültség alkalmazása a hús és más szilárd élelmiszerek reológiai vizsgálatában |
| Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
| Dátum: | 1976 |
| Kötet: | 22 |
| Szám: | 5-6 |
| Oldalak: | pp. 322-327 |
| Nyelv: | magyar , angol , német , orosz |
| Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
| Kiadás helye: | Budapest |
| Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/80554/ |
| Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
| Megjegyzések: | Ill. ; összefoglalás magyar és német nyelven |
| Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
| Feltöltés dátuma: | 2023. aug. 25. 14:14 |
| Utolsó módosítás: | 2023. aug. 26. 10:59 |
| URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80696 |
![]() |
Tétel nézet |

