Élelmiszerek összes savtartalom meghatározási módszereinek összehasonlító vizsgálata

Szarvas Tibor; Stiaszny Ferencné: Élelmiszerek összes savtartalom meghatározási módszereinek összehasonlító vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 56-60. (1977)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_01-02_56-60.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_01-02_56-60.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Die verschiedenen Bestimmungsmethoden des Gesamtgehaltes an Säure in Lebensmitteln wurden miteinander verglichen. Zu Schiedsanalysen wird die potentiometrische Methode empfohlen, andere Methoden können nur als orientierende Verfahren angewendet werden.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Vergleichende Untersuchung der Bestimmungsmethoden des Gesamtgehaltes an Säure in Lebensmitteln ; Comparative investigation of the methods for the determination of the total acid content in foods
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1977
Kötet: 23
Szám: 1-2
Oldalak: pp. 56-60
Nyelv: magyar , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80555/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 60. p. ; összefoglalás német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 28. 08:20
Utolsó módosítás: 2023. aug. 28. 08:20
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80713
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet