Dohánygyártmányok nedvességtartalmának meghatározásáról

Szarvas Tibor; Ducsay Tamás: Dohánygyártmányok nedvességtartalmának meghatározásáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 1-2. pp. 61-63. (1977)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_01-02_61-63.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_01-02_61-63.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Die aus den m it verschiedenen Methoden der Feuchtigkeitsbestimmung (mittels azeotropischer Destillation bzw. m it dem Trockenschrank) erhaltenen vergleichenden Messungsdaten gezogenen Folgerungen werden besprochen. Die m it den erwähnten beiden Methoden erfassten Messergebnisse wiesen eine signifikante Abweichung auf. Die Grenzwerte der Produktnormen wurden in Kenntnis der m it dem Trockenschrank bestimmten Angaben festgestellt. Diese Tatsache muss dann bei der Wahl des Schiedverfahrens in Rücksicht genommen werden.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Bestimmung des Feuchtigkeitsgehaltes von Tabakprodukte ; Determination of the moisture content of tobacco products
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1977
Kötet: 23
Szám: 1-2
Oldalak: pp. 61-63
Nyelv: magyar , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80555/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - módszer - dohány
Megjegyzések: Bibliogr.: 63. p. ; összefoglalás német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 28. 08:42
Utolsó módosítás: 2023. aug. 28. 08:42
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80714
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet