Siska Elemér: Borászati termékek kénessavtartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 111-116. (1977)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_03_111-116.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Der Gehalt von verschiedenen ungarischen Weinen und Champagner an gesamte schweflige Säure und freie schweflige Säure wurde durch jodometrie und durch amperometrische und coulometrische Endpunktanzeige untersucht. Die Untersuchungsergebnisse bestätigten die Anwendbarkeit der beschriebenen Methoden zur Bestimmung des Gehaltes an schweflige Säure. The contents of total and free sulphureous acid were investigated in Hungarian wines and champagnes by iodometry and with amperometric and coulometric end point detection. According to the obtained results, these methods are suitable for the determination of the content of sulphurous acid.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Determination of the sulphurous acid content in oenological products ; Bestimmung des Gehaltes von Weinkellereiprodukten an schweflige Säure |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1977 |
Kötet: | 23 |
Szám: | 3 |
Oldalak: | pp. 111-116 |
Nyelv: | magyar , angol , német , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/80556/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - mérés - módszer - bor |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 116. p. ; összefoglalás angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. aug. 28. 11:29 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 28. 11:38 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80726 |
![]() |
Tétel nézet |