Borászati termékek kénessavtartalmának meghatározása

Siska Elemér: Borászati termékek kénessavtartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 111-116. (1977)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_03_111-116.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_03_111-116.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Der Gehalt von verschiedenen ungarischen Weinen und Champagner an gesamte schweflige Säure und freie schweflige Säure wurde durch jodometrie und durch amperometrische und coulometrische Endpunktanzeige untersucht. Die Untersuchungsergebnisse bestätigten die Anwendbarkeit der beschriebenen Methoden zur Bestimmung des Gehaltes an schweflige Säure. The contents of total and free sulphureous acid were investigated in Hungarian wines and champagnes by iodometry and with amperometric and coulometric end point detection. According to the obtained results, these methods are suitable for the determination of the content of sulphurous acid.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Determination of the sulphurous acid content in oenological products ; Bestimmung des Gehaltes von Weinkellereiprodukten an schweflige Säure
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1977
Kötet: 23
Szám: 3
Oldalak: pp. 111-116
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80556/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - mérés - módszer - bor
Megjegyzések: Bibliogr.: 116. p. ; összefoglalás angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 28. 11:29
Utolsó módosítás: 2023. aug. 28. 11:38
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80726
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet