Mintavételi és feldolgozási eljárás az élelmiszer-bakteriológiai gyakorlatban

Hoch Róbertné; Kelemen Erzsébet: Mintavételi és feldolgozási eljárás az élelmiszer-bakteriológiai gyakorlatban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 262-265. (1977)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_05-06_262-265.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_05-06_262-265.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Zur mikrobiologischen Untersuchung von Lebensmitteln und von m it Lebensmitteln in Verbindung stehenden Oberflächen empfehlen Verfasser die folgenden v Massnahmen: 1. statt des Gebrauchs von einem - m it einem Verdünner benetzten — Tampons die Anwendung von zwei Tamponén auf der gleichen Oberfläche, 2. Anwendung von Polyäthylensäckchen statt eines Pulvergefässes, 3. statt der Verdünnung mit physiologischen Kochsalzlösung die Anwendung eines peptonhaltigen Verdünners und einer Wartezeit von 15 Minuten, und 4. Anwendung eines elektrischen Homogenisators zur Homogensierung.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1977
Kötet: 23
Szám: 5-6
Oldalak: pp. 262-265
Nyelv: magyar , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80558/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 265. p. ; összefoglalás német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 29. 09:25
Utolsó módosítás: 2023. aug. 29. 09:25
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80750
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet