Bakos Antal; Ferenczy Jánosné: Borok cukortartalmának meghatározására szolgáló módszerek összehasonlító vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (24) 3-4. pp. 133-136. (1978)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1978_03-04_133-136.pdf Letöltés (978kB) |
Absztrakt (kivonat)
Fünf verschiedene Methoden der Zuckerbestimmung (Bertrand, Schoorl, Rebelein, Reischauer und AOAC) wurden miteinander verglichen. Dabei wurde die Verwendbarkeit der einzelnen Methoden zu genauen Messungen festgestellt. Auf Grund der Ergebnisse wird bei Anwendung der Rebelein- und der AOACMethode eine Korrektion von 1 5 g/Lit. bei Zuckergehalten unter 10 g/1. empfohlen. Five different methods of sugar determination (Bertrand, Schoorl, Rebelein, Reischauer and АОАС) were subjected to a comparative investigation. The suitability of the individual methods for exact measurements was established. On the basis of the results the use of a correction value of 1.5 g/1. is suggested at sugar contents below 10 g/1., in case of the Rebelein and AOAC methods.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Comparative investigation of methods for the determination of the sugar content of wines ; Vergleichende Untersuchung der zur Bestimmung des Zuckergehaltes von Weinen dienenden Methode |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1978 |
Kötet: | 24 |
Szám: | 3-4 |
Oldalak: | pp. 133-136 |
Nyelv: | magyar , angol , német , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80560/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 136. p. ; ill. ; összefoglalás angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. aug. 29. 12:57 |
Utolsó módosítás: | 2023. aug. 29. 12:57 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80780 |
![]() |
Tétel nézet |