Dohányipari termékek mikrobiológiai minőségi jellemzői I. : hazai és import dohánygyártmányok mikrobiológiai jellemzői

Kántor Dezső; Perecsényi Erzsébet: Dohányipari termékek mikrobiológiai minőségi jellemzői I. : hazai és import dohánygyártmányok mikrobiológiai jellemzői. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (25) 3-4. pp. 65-73. (1979)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1979_03-04_065-073.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1979_03-04_065-073.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Es wurde das Gesamtsortiment der ungarischen Tabakprodukte untersucht, um die Lage ihrer mikrobiologischer Qualität zu bewerten. Dabei wurde festgestellt dass ein stabiler Infektionsgrad besteht. Die kennzeichnenden mikrobiologischen Parameter der individuellen Produktgruppen und Mikrobengruppen werden angegeben. Zum Vergleich werden die zwischen den ungarischen und importierten Tabakprodukten und Produktgruppen bemerkbaren Unterschiede der mikrobiologischen Qualität beschrieben und ihre Ursachen diskutiert. Die in der Mikroflora der Produkte der Tabakindustrie anwenden Typen werden beschrieben. In order to establish the microbiological level the complete Sortiment of Hungarian tobacco products was investigated. It was found that a stable infection is present in them. The characteristic microbiological parameters are listed according to product groups and microbial groups. For the sake of comparison the differences in microbiological quality observable between the Hungarian and foreign tobacco products and product groups are presented and their causes are discussed. The species present in the microflora of tobacco products are given.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Mikrobiologische qualitative Kennzeichen der Produkte der Tabakindustrie I. ; Microbiological qualitative characteristics of products of the tobacco industry I.
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1979
Kötet: 25
Szám: 3-4
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 65-73
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/80563/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 72-73. ; ill. ; összefoglalás német és angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 30. 11:17
Utolsó módosítás: 2023. aug. 30. 11:17
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80807
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet