Gélelektroforézises módszerek az élelmiszeranalitikában

Boros Ilona: Gélelektroforézises módszerek az élelmiszeranalitikában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (26) 6. pp. 245-249. (1980)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1980_06_245-249.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1980_06_245-249.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Eine Übersicht wird gegeben über die in der Literatur beschriebenen gelelektrophoretischen Methoden der Lebensmittelanalytik. Die Ergebnisse einer mit Mitarbeitern durchgeführten vergleichenden Untersuchung der Bestimmung des nicht von Fleisch stammenden Proteingehaltes von Fleischprodukten werden dargestellt, und die Untersuchung mittels Polyakrylamid-Gelelektrophorese von vier in Ungarn angebauten Weizensorten wird erörtert. Gel electrophoretic methods of food analysis described in literature are biefly reviewed. The results of a collaborative study on the non-meat protein content of meat products are tabulated and discussed, and the polyacryl-amide gel electrophoretic examination of four wheat varieties grown in Hungary is described.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Gelelektrophoretische Methoden in der Lebensmittelanalytik ; Gel-electrophoretic methods in food analysis
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1980
Kötet: 26
Szám: 6
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 245-249
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/80568/
Kulcsszavak: Élelmiszerkémia - módszer, Elektroforézis
Megjegyzések: Bibliogr.: 248. p. ; ill. ; összefoglalás angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. aug. 31. 09:57
Utolsó módosítás: 2023. aug. 31. 09:57
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80868
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet