Virginiamycin, valamint virginiamycin és furazolidon egymás melletti meghatározása állat-tápszerekben

Ősz Józsefné: Virginiamycin, valamint virginiamycin és furazolidon egymás melletti meghatározása állat-tápszerekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 4. pp. 205-209. (1981)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1981_04_205-209.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1981_04_205-209.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Es wurde auf Grund von 380 vergleichenden Untersuchungen bestätigt, dass zur mikrobiologischen Wertmessung des Virginiamycins die Testorganismen Micrococcus flavus ATCC 1024 und Sarcina lutea ATCC 9341 die günstigsten sind. Dichlormethan und eine 20 cm3 Äthanol enthaltende PbS-Lösung vom pH 6 waren die geeignetsten Lösungsmittel. Es wurde eine Methode entwickelt, die die Bestimmung des Virginiamycins und Furazolidons in Gegenwart von beiden Verbindungen im Untersuchungs-material nach dem Aufschluss mittels Dichlormethan ermöglicht. It was found on the basis of 380 comparative investigations that the test organisms Micrococcus flavus ATCC 1024 and Sarcina lutea ATCC 9341 represent for the microbiological evaluation of virginiamycin the most suitable organisms. As a solvent dichloromethane and a PbS solution containing 20 cm3 ethanol and adjusted to pH 6 proved the most appropriate. A method was developed for the determination of virginiamycin and furazolidone in the presence of each other in the investigated sample after its treatment with dichloromethane.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Nachweis von Virginiamycin ferner von Virginiamycin und Furazolidon in Gegenwart von beiden Verbindungen in Nährmitteln für Tiere ; Detection of virginiamycin and simultaneous detection of virginiamycin and furazolidone in nutriments for animals
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1981
Kötet: 27
Szám: 4
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 205-209
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/80572/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 209. p. ; ill. ; összefoglalás angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 04. 09:19
Utolsó módosítás: 2023. szep. 04. 09:19
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80908
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet