Boue Montero Raul: Viscosity of Cuban molasses. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 5-6. pp. 291-296. (1981)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1981_05-06_291-296.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A kubai cukorgyárakból származó nagyszámú curkornádmelasz minta vizsgálata alapján megállapítható, hogy a melaszok a 40 —80 °C tartományban pszeudoplasztikus testként jellemezhetők. A „Rheotest” rotációs viszkoziméteren mért adatok és a kolloid anyag tartalom között nem sikerült egyértelmű összefüggést találni. A melaszok viszkozitását alapvetően a hőmérséklet és a szárazanyag tartalom befolyásolja.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Kubai melaszok viszkozátása |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1981 |
Kötet: | 27 |
Szám: | 5-6 |
ISSN: | 0422-9576 |
Oldalak: | pp. 291-296 |
Nyelv: | magyar , angol , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80573/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 296. p. ; összefoglalás magyar nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 04. 11:50 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 04. 11:50 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80920 |
Tétel nézet |