Viscosity of Cuban molasses

Boue Montero Raul: Viscosity of Cuban molasses. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 5-6. pp. 291-296. (1981)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1981_05-06_291-296.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1981_05-06_291-296.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A kubai cukorgyárakból származó nagyszámú curkornádmelasz minta vizsgálata alapján megállapítható, hogy a melaszok a 40 —80 °C tartományban pszeudoplasztikus testként jellemezhetők. A „Rheotest” rotációs viszkoziméteren mért adatok és a kolloid anyag tartalom között nem sikerült egyértelmű összefüggést találni. A melaszok viszkozitását alapvetően a hőmérséklet és a szárazanyag tartalom befolyásolja.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Kubai melaszok viszkozátása
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1981
Kötet: 27
Szám: 5-6
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 291-296
Nyelv: magyar , angol , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/80573/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia
Megjegyzések: Bibliogr.: 296. p. ; összefoglalás magyar nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 04. 11:50
Utolsó módosítás: 2023. szep. 04. 11:50
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80920
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet