Roché Miguel O. Garcia; Pérez Luis Izquierdo; Bécquer Lombard Armando: Nitrate and nitrite contents in Cuban beer. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 5-6. pp. 303-306. (1981)
|
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1981_05-06_303-306.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szerzők a havannai „Guido Perez” sörgyárban 1980 és 1981-ben gyártott 1288 minta nitrit és nitrát tartalmát vizsgálták. Eredményeik szerint az átlagos nitrát tartalom minden vizsgált fajtában kisebb mint az ivóvízre megengedett 45 mg/1. A kommersz (10° B) és az egyéb típusú Special (12° В), Super (15° В), valamint а Super-Extra (18° В) sörök nitrát tartalma szignifikánsan különbözött egymástól, de nem volt különbség az utóbbi három fajta között. Nitritet a sörmintákban kimutatni nem tudtak. Az eredmények szerint e kubai sörök fogyasztása nem jelent egészségkárosító veszélyt.
| Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
|---|---|
| Egyéb cím: | Kubai sörök nitrát- és nitrittartalma |
| Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
| Dátum: | 1981 |
| Kötet: | 27 |
| Szám: | 5-6 |
| ISSN: | 0422-9576 |
| Oldalak: | pp. 303-306 |
| Nyelv: | magyar , angol , orosz |
| Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
| Kiadás helye: | Budapest |
| Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80573/ |
| Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat |
| Megjegyzések: | Bibliogr.: 305. p. ; összefoglalás magyar nyelven |
| Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
| Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 04. 12:05 |
| Utolsó módosítás: | 2023. szep. 04. 12:05 |
| URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80922 |
![]() |
Tétel nézet |

