Nitrate and nitrite contents in Cuban beer

Roché Miguel O. Garcia; Pérez Luis Izquierdo; Bécquer Lombard Armando: Nitrate and nitrite contents in Cuban beer. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 5-6. pp. 303-306. (1981)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1981_05-06_303-306.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1981_05-06_303-306.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szerzők a havannai „Guido Perez” sörgyárban 1980 és 1981-ben gyártott 1288 minta nitrit és nitrát tartalmát vizsgálták. Eredményeik szerint az átlagos nitrát tartalom minden vizsgált fajtában kisebb mint az ivóvízre megengedett 45 mg/1. A kommersz (10° B) és az egyéb típusú Special (12° В), Super (15° В), valamint а Super-Extra (18° В) sörök nitrát tartalma szignifikánsan különbözött egymástól, de nem volt különbség az utóbbi három fajta között. Nitritet a sörmintákban kimutatni nem tudtak. Az eredmények szerint e kubai sörök fogyasztása nem jelent egészségkárosító veszélyt.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Kubai sörök nitrát- és nitrittartalma
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1981
Kötet: 27
Szám: 5-6
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 303-306
Nyelv: magyar , angol , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/80573/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat
Megjegyzések: Bibliogr.: 305. p. ; összefoglalás magyar nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 04. 12:05
Utolsó módosítás: 2023. szep. 04. 12:05
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80922
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet