Egyes élelmiszerek zsírtartalmának meghatározására szolgáló gyors eljárások vizsgálata II. : Turbidimetrias zsír- meghatározás alkalmazási lehetőségeinek vizsgálata tejipari termékekben

Lásztity Radomir; Békés Ferenc; Zsigmond Attila; Smied István; Merész Péter: Egyes élelmiszerek zsírtartalmának meghatározására szolgáló gyors eljárások vizsgálata II. : Turbidimetrias zsír- meghatározás alkalmazási lehetőségeinek vizsgálata tejipari termékekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (28) 4. pp. 109-123. (1982)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1982_04_109-123.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1982_04_109-123.pdf

Letöltés (3MB)

Absztrakt (kivonat)

Die Ergebnisse einer mehrjährigen Forschungarbeit über die auf Turbidimetrie begründeten Schnellverfahren zur Bestimmung des Fettgehaltes werden zusammengefasst. Durch eine entsprechende Modifizierung des ursprünglich zur Milch entwickelten Verfahrens, welches auf eine Fällung des Milchfettes unter kontrollierten Umständen fusste, war es möglich die Anwendbarkeit des Verfahrens zur Untersuchung des Fettgehaltes von zahlreichen Produkten der Milchindustrie, hauptsächlich von sauren Milchprodukten und von versüssten Yoghurtpräparaten auszuweitern. The results of researches carried out for several years concerning the quick methods of fat determination based on turbidimetry are summarized. On applying an adequate modification of the produre developed originally for milk analysis based on the precipitation of milk fat under controlled conditions, it was possible to extend the applicability of the method to the investigation of the content of a number of products of the dairy industry, mainly of acid dairy products and of sweetened yoghurt-base preparations.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Untersuchung der Schnellverfahren zur Bestimmung des Fettgehaltes einiger Lebensmittel II.
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1982
Kötet: 28
Szám: 4
ISSN: 0422-9576
Oldalak: pp. 109-123
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/80576/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 122. p. ; összefoglalás angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 04. 14:30
Utolsó módosítás: 2023. szep. 04. 14:30
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80942
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet