Kismarton Károly: Adatok a kenyér reológiai jellemzéséhez. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 57-61. (1965)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1965_01-02_57-61.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Verfasser arbeitete eine die rheologische Konsistenz der Brotkrume mit Einern einzigen Wert kennzeichnende Indexzahl aus. Aus den Messungsergebnissen der gesamten und der elastischen Formänderung lässt sich die plastische (bleibende) Formänderung und die relative Elastizität berechnen. Aus diesen Angaben liess der Verfasser seine „rheologische Indexzahl“ hervorgehen. A “rheological index” was devised by the author in order to characterize the rheological consistency of the crumb of bread by one single value. The Theological index is derived from the values of the plastic deformation and of the relative elasticity which can be calculated from the results of measurements of total and elastic deformation.L’auteur a élaboré un «indice rhéologique» pour caractériser par une seule donnée la substance rhéologique de la mié de pain. Les données du mesurage de la déformation totale et élastique permettent de calculer la déformation plastique et l’élasticité rélative. C’est de ces données que l’auteur a formulé son «indice rhéologique».
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Contribution to the rheological characterisation of bread ; Beitrag zur Rheologischen Charakterisierung des Brotes |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1965 |
Szám: | 1-2 |
Oldalak: | pp. 57-61 |
Nyelv: | magyar , angol , német , francia , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81028/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 60. p. ; ill. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 06. 13:47 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 06. 13:47 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81086 |
Tétel nézet |