Adatok a kenyér reológiai jellemzéséhez

Kismarton Károly: Adatok a kenyér reológiai jellemzéséhez. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 57-61. (1965)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1965_01-02_57-61.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1965_01-02_57-61.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Verfasser arbeitete eine die rheologische Konsistenz der Brotkrume mit Einern einzigen Wert kennzeichnende Indexzahl aus. Aus den Messungsergebnissen der gesamten und der elastischen Formänderung lässt sich die plastische (bleibende) Formänderung und die relative Elastizität berechnen. Aus diesen Angaben liess der Verfasser seine „rheologische Indexzahl“ hervorgehen. A “rheological index” was devised by the author in order to characterize the rheological consistency of the crumb of bread by one single value. The Theological index is derived from the values of the plastic deformation and of the relative elasticity which can be calculated from the results of measurements of total and elastic deformation.L’auteur a élaboré un «indice rhéologique» pour caractériser par une seule donnée la substance rhéologique de la mié de pain. Les données du mesurage de la déformation totale et élastique permettent de calculer la déformation plastique et l’élasticité rélative. C’est de ces données que l’auteur a formulé son «indice rhéologique».

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Contribution to the rheological characterisation of bread ; Beitrag zur Rheologischen Charakterisierung des Brotes
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1965
Szám: 1-2
Oldalak: pp. 57-61
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81028/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 60. p. ; ill. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 06. 13:47
Utolsó módosítás: 2023. szep. 06. 13:47
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81086
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet