Spanyár Pál; Nedelkovits János; Ravasz László; Törley Dezső: Össszehasonlító vizsgálatok különböző cukormeghatározások értékelésére II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 170-177. (1965)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1965_05-06_170-177.pdf Letöltés (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Verfasser setzen im zweiten Teil ihrer Versuche die Vergleichung der Zukkerbestimmungsmethoden fort. Die Mitteilung enthält die Resultate der Versuche mit Glucose-Lösungen verschiedener Konzentration vermittels Verfahren nach Hagedorn-Jensen, Luff-Schoorl und Willstätter-Schudel sowie deren Auswertung. In the second part of their experiments, the authors continued the comparison of various methods for the determination of sugar. The present paper comprises the results obtained in investigating glucose solutions of various concentration by the Hagedorn-Jensen, Luff-Schoorl and Willstätter-Schudel methods, together with the evaluation of the examined procedures.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Comparative investigations for the evaluation of various methods of sugar determinations, II. |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1965 |
Szám: | 5-6 |
Oldalak: | pp. 170-177 |
Nyelv: | magyar , angol , német , orosz |
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81030/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - módszer |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 177. p. ; összefoglalás angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 07. 08:13 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 07. 08:13 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81105 |
![]() |
Tétel nézet |