A lipidek papírkromatográfiás meghatározása

Lukácsné Hágony Piroska: A lipidek papírkromatográfiás meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 207-212. (1966)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1966_04_207-212.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1966_04_207-212.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Der Verfasser gibt eine kurze Übersicht über die papierchromatonraphische Trennung der Lipoide. Er bespricht diejenigen Methoden, mit weicheg man in ihrem Institut die qualitative und quantitative Trennung der kurz- und langkettigen Fettsäuren, der Triglyceride und der Phospholipide durchführt. A short survey is given of the separation of lipides by paper chromatography. The methods successfully employed in the Institute for the qualitative and quantitative paper chromatographic determination of short-chain and longchain fatty acids, triglicerides and phospholipides are described in detail. L’auteur donne un aper^u de la séparation des lipides par la Chromatographie sur papier. Elle décrit les méthodes de Chromatographie au papier qui servent dans notre institut pour la détermination qualitative et quantitative des acides gras á chaine courte et á longue chaine, des triglycérides et des phosphoiipides.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Papier Chromatographische Bestimmung der Lipide ; Determination of lipids by paper chromatography
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1966
Szám: 4
Oldalak: pp. 207-212
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81036/
Kulcsszavak: Papírkromatográfia, Kromatográfia - módszer, Élelmiszervizsgálat - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 212. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 11. 11:37
Utolsó módosítás: 2023. szep. 11. 11:37
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81167
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet