Májas készítmények keményítő és glikogén tartalmának meghatározása

Ojtózy Kristófné: Májas készítmények keményítő és glikogén tartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 323-329. (1966)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1966_06_323-329.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1966_06_323-329.pdf

Letöltés (3MB)

Absztrakt (kivonat)

Verfasserin arbeitete eine polarimetrische und eine gravimetrische Methode 2 ur Trennung von Stärke- und Glykogen, bzw. Bestimmung des Glykogengehaltes aus. Beide Verfahren sind verhältnismässig rasch durchführbar. Es wurde auch festgestellt, dass der Glykogengehalt der Leberpräparate so gering ist, dass bei Kontrollprüfungen im Laboratorium von der Glykogenbes:immung Abstand genommen werden kann. A polarimetric and a gravimetric method was evolved by the author for the separation of starch from glycogen, and, respectively, for the determination of the glycogen content. Both methods can be carried out relatively quickly. Further, it was proved as well that the glycogen content of sausages containing liver is generally sc low that the determination of glycogen can be omitted in laboratory control tests. L’auteur a élaboré une méthode polarimétrique et gravimétrique pour la séparation de l’amidon et de la glycogéne et respectivement, pour le dosage de la glycogéne. Les deux méthodes sont d’une execution relativement rapide. Elle a aussi établi que la teneur en glycogéne des préparations de foie est tel - lement petite que Fon peut se passer du dosage de la glycogéne lors des examinations de contröle au laboratoire.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1966
Szám: 6
Oldalak: pp. 323-329
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81038/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 328. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 11. 13:42
Utolsó módosítás: 2023. szep. 11. 13:42
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81181
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet