Az ékcsík módszer alkalmazása a cukrok papír- és vékonyréteg kromatográfiájában

Jákó Nóra: Az ékcsík módszer alkalmazása a cukrok papír- és vékonyréteg kromatográfiájában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 167-169. (1967)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1967_03_167-169.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1967_03_167-169.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Verfasserin demonstriert die papierchromatographische Keilstreifenmethode von Matthias durch Trennung der Komponenten eines Zuckergemisches. Für die qualitative Analyse empfiehlt sie eine Kombination von gepufferter Dünnschicht und Entwicklungsgemisch. The application of the cone stripe method of Matthias for the paper chromatographic separation of the components of sugar mixtures is presented. The combination of buffered thin-layer chromatography and developing mixture is suggested for the qualitative analysis of sugars. L’auteur présente la méthode de Chromatographie au papier ä bande ä forme de coin de Matthias en faisent la séparation des composants de mélanges de sucres. II recommande Pemploi d'une combinaison tamponnée de couche mince et de mélange révélateur.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Application of the cone stripe method for the paper and thin layer chromatography of sugar ; Anwendung der Keilstreifenmethode bei der Papier- und Dünnschichtchromatographie von Zucker
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1967
Szám: 3
Oldalak: pp. 167-169
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81041/
Kulcsszavak: Kromatográfia - módszer, Élelmiszervizsgálat - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 169. p. ; ill. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 12. 09:01
Utolsó módosítás: 2023. szep. 12. 09:01
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81213
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet