Folyékony és félfolyékony (viszkózus-plasztikus) élelmiszerek reológiai vizsgálata

Nedelkovits János; Varga János: Folyékony és félfolyékony (viszkózus-plasztikus) élelmiszerek reológiai vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 93-102. (1969)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_02_093-102.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_02_093-102.pdf

Letöltés (3MB)

Absztrakt (kivonat)

Die Verfasser geben eine kurze Übersicht über einzelne Theologische Eigenschaften von Milch, Fruchtsaft und Tomatenkonzentrat, sowie über die für die Bestimmung der Theologischen Kennzeichen geeigneten Methoden. Weiterhin befassen sie sich ausführlicher mit den Theologischen Eigenschaften der Schokoladenmasse und den dieselben beeinflussenden Faktoren. A short survey is given by the authors of some rheological properties of milk, fruit juices and tomato purées, and also of the methods suitable for the determination of the rheological characteristics. The rheological properties of the chocolate mass and the factors affecting them are discussed in detail.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Rheologische Prüfung von flüssigen und halbflüssigen (viskosen-plastischen) Lebensmittel ; Rheological investigation of liquid and semi-liquid (viscous-plastic) food
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1969
Szám: 2
Oldalak: pp. 93-102
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81050/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 101. p. ; összefoglalás angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 13. 13:58
Utolsó módosítás: 2023. szep. 13. 13:58
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81301
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet