Az Escherichia coli meghatározásának problémái az élelmiszer-bakteriológiában

Bíró Géza: Az Escherichia coli meghatározásának problémái az élelmiszer-bakteriológiában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 229-233. (1969)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_04_229-233.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_04_229-233.pdf

Download (2MB)

Abstract

Der Verfasser berichtet aufgrund literarischer Angaben über die Bestimmungsniethoden der coliformen Bakterien und über Entwicklung des Prinzips der Beurteilung. Aufgrund von eigenen und einheimischen vergleichenden Untersuchungen beschreibt er den Arbeitsgang bei der Züchtung und Bestimmung von E. coli und anderen Coliformen, sowie die zurzeit übliche Beurteilungsweise. On the basis of data of literature, methods of the determination of coliform bacteria and the development of the principles of their assay are surveyed by the author. Based on own and other Hungarian comparison tests, the techniques and the flowsheet of the growing and determination of E. coli I. and of other coliform bacteria are described. The evaluation method accepted for the time being is presented. L’auteur rend compte, ä partir de données de litérature, des méthodes de détermination des bactéries coli et du développement du principe de leur qualification. A la base de ses propres travaux et des études comparatives, exécutées en Hongrie, il décrit la course de travail de la cultivation et de la détermination de ГЕ. coli I. et d'autres coliformes. II expose ensuite la qualification adoptée ä présent.

Item Type: Article
Other title: Probleme der Escherichia coli Bestimmung in der Lebensmittel Bakteriologie ; Problems in the determination of Escherichia coli in food bacteriology
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1969
Number: 4
Page Range: pp. 229-233
Language: Hungarian, English, German, French, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81052/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia, Élelmiszerbiztonság, Élelmiszer-higiénia
Additional Information: Bibliogr.: 232. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 14. 11:26
Last Modified: 2023. Sep. 14. 11:26
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81320

Actions (login required)

View Item View Item