Az Escherichia coli meghatározásának problémái az élelmiszer-bakteriológiában

Bíró Géza: Az Escherichia coli meghatározásának problémái az élelmiszer-bakteriológiában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 229-233. (1969)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_04_229-233.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_04_229-233.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Der Verfasser berichtet aufgrund literarischer Angaben über die Bestimmungsniethoden der coliformen Bakterien und über Entwicklung des Prinzips der Beurteilung. Aufgrund von eigenen und einheimischen vergleichenden Untersuchungen beschreibt er den Arbeitsgang bei der Züchtung und Bestimmung von E. coli und anderen Coliformen, sowie die zurzeit übliche Beurteilungsweise. On the basis of data of literature, methods of the determination of coliform bacteria and the development of the principles of their assay are surveyed by the author. Based on own and other Hungarian comparison tests, the techniques and the flowsheet of the growing and determination of E. coli I. and of other coliform bacteria are described. The evaluation method accepted for the time being is presented. L’auteur rend compte, ä partir de données de litérature, des méthodes de détermination des bactéries coli et du développement du principe de leur qualification. A la base de ses propres travaux et des études comparatives, exécutées en Hongrie, il décrit la course de travail de la cultivation et de la détermination de ГЕ. coli I. et d'autres coliformes. II expose ensuite la qualification adoptée ä présent.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Probleme der Escherichia coli Bestimmung in der Lebensmittel Bakteriologie ; Problems in the determination of Escherichia coli in food bacteriology
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1969
Szám: 4
Oldalak: pp. 229-233
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81052/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia, Élelmiszerbiztonság, Élelmiszer-higiénia
Megjegyzések: Bibliogr.: 232. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 14. 11:26
Utolsó módosítás: 2023. szep. 14. 11:26
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81320
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet