Klórozott szénhidrogén-maradékok vizsgálata élelmiszerekben : I-II. alap- és összetett élelmiszerek

Csonti Ferenc; Mindszenty László; Baron Ferenc; Petheő Gábor; Csiszár Béla: Klórozott szénhidrogén-maradékok vizsgálata élelmiszerekben : I-II. alap- és összetett élelmiszerek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 234-244. (1969)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_04_234-244.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_04_234-244.pdf

Letöltés (5MB)

Absztrakt (kivonat)

Die Verfasser untersuchten 3 Jahre lang den aus chlorierten Kohlenhydraten bestehenden Pesticidgehalt in verschiedenen (einfachen und zusammengesetzten) Lebensmitteln. Sie berichten über ihre Resultate ausführlich; auch folgern sie aufgrund von Berechnungen auf die tägliche Rückstandsaufnahme der verschiedenen Altersgruppen (Erwachsene, Kinder, Säuglinge). Sie erwähnen in ihrer Arbeit, dass sie den Bericht über ähnliche Untersuchungen fortzusetzen gedenken. During a three-year period of investigation, the contents of chlorinated hydrocarbon pesticide residues in various (basic and combined) foods were established by the authors. In addition to a detailed presentation of the analytical results, conclusions were drawn, by calculations, as regards the daily residue uptake of various age groups (adults, children, babies). Similar investigations are in progress. Les auteurs ont étuclié pendant trois ans la teneur en pesticides ä base d’hydrocarbures chlorurés de différentes denrées (de base et complexes). La description détaillée de leur résultats suivie des calculs par rapport á la résorption quotidienne des résidus par les différents groupes d’äge (adultes, enfants et nourrissons). I Is indiquent que ce compte rendu sera suivi d’autres, rélatifs ä des examens pareils.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Investigation of chlorinated hydrocarbon residues in foods ; Untersuchung von chlorierten Kohlenhydrogen - Rückständen in Lebensmitteln
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1969
Szám: 4
Oldalak: pp. 234-244
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81052/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: p. 242-243. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 14. 11:32
Utolsó módosítás: 2023. szep. 14. 11:32
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81321
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet