Hegedűs Mihály: Élelmiszerfehérjék biológiai értékének meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 252-255. (1969)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_04_252-255.pdf Letöltés (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Verfasser gibt eine kurze Übersicht über die Bestimmungsmöglichkeiten der biologischen Wertigkeit von Lebensmitteleiweiss. Er fasst die chemischen, biologischen und mikrobiologischen Methoden zusammen und bespricht ihre Vor- und Nachteile. Er weist darauf hin, dass die Verwertbarkeit der Eiweisse für den Organismus nicht immer m it der chemischen Zusammensetzung zusam m enhängt. Er betont die vielen Vorteile der mikrobiologischen Verfahren, besonders ihre Wirtschaftlichkeit und Genauigkeit.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Bestimmung der biologischen Wertigkeit von Lebensmittel Eiweiß ; Assay of the biological value of food protein |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1969 |
Szám: | 4 |
Oldalak: | pp. 252-255 |
Nyelv: | magyar , német |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81052/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 255. p. ; összefoglalás német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 14. 11:40 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 14. 11:40 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81323 |
![]() |
Tétel nézet |