Élelmiszerfehérjék biológiai értékének meghatározása

Hegedűs Mihály: Élelmiszerfehérjék biológiai értékének meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 252-255. (1969)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_04_252-255.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_04_252-255.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Verfasser gibt eine kurze Übersicht über die Bestimmungsmöglichkeiten der biologischen Wertigkeit von Lebensmitteleiweiss. Er fasst die chemischen, biologischen und mikrobiologischen Methoden zusammen und bespricht ihre Vor- und Nachteile. Er weist darauf hin, dass die Verwertbarkeit der Eiweisse für den Organismus nicht immer m it der chemischen Zusammensetzung zusam ­ m enhängt. Er betont die vielen Vorteile der mikrobiologischen Verfahren, besonders ihre Wirtschaftlichkeit und Genauigkeit.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Bestimmung der biologischen Wertigkeit von Lebensmittel Eiweiß ; Assay of the biological value of food protein
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1969
Szám: 4
Oldalak: pp. 252-255
Nyelv: magyar , német
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81052/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia
Megjegyzések: Bibliogr.: 255. p. ; összefoglalás német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 14. 11:40
Utolsó módosítás: 2023. szep. 14. 11:40
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81323
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet