Hazai búzák lipoproteinjeinek vizsgálata I. : bevezetés, purotionin előállítása magyar búzákból

Lásztity Radomir and Monori Sándor and Kovács Árpád: Hazai búzák lipoproteinjeinek vizsgálata I. : bevezetés, purotionin előállítása magyar búzákból. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 257-262. (1969)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_05_257-262.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_05_257-262.pdf

Download (2MB)

Abstract

Die Verfasser beschreiben ihre durch Prüfung des aus einheimischen Weizen selbst gewonnenen Purothionins erhaltenen Resultate. Sie extrahierten das Purothionin aus Weizenmehl BL 112, bestimmten das Molekulargewicht der Fraktionen sowie die Aminosäurenzusammensetzung durch MolekularsiebFraktionierung. Authors give an account on their results related to the study of purothionin prepared from Hungarian wheats. Purothionin was prepared from BL 112 wheat flour, the molecular weight of the fraction was established by molecular sieve fractionation and amino acid composition was determined.

Item Type: Article
Other title: Study of the lipoproteins of Hungarian wheats I. : Introduction, preparation of purothionin from Hungarian wheats ; Untersuchung der Lipoproteine einheimischer Weizen I. : Einführung, Darstellung des Purothionins aus ungarischen Weizen
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1969
Number: 5
Page Range: pp. 257-262
Language: Hungarian, English, German, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81053/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 261. p. ; összefoglalás angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 14. 12:43
Last Modified: 2023. Sep. 14. 12:43
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81324

Actions (login required)

View Item View Item