Hazai búzák lipoproteinjeinek vizsgálata I. : bevezetés, purotionin előállítása magyar búzákból

Lásztity Radomir; Monori Sándor; Kovács Árpád: Hazai búzák lipoproteinjeinek vizsgálata I. : bevezetés, purotionin előállítása magyar búzákból. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 257-262. (1969)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_05_257-262.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_05_257-262.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Die Verfasser beschreiben ihre durch Prüfung des aus einheimischen Weizen selbst gewonnenen Purothionins erhaltenen Resultate. Sie extrahierten das Purothionin aus Weizenmehl BL 112, bestimmten das Molekulargewicht der Fraktionen sowie die Aminosäurenzusammensetzung durch MolekularsiebFraktionierung. Authors give an account on their results related to the study of purothionin prepared from Hungarian wheats. Purothionin was prepared from BL 112 wheat flour, the molecular weight of the fraction was established by molecular sieve fractionation and amino acid composition was determined.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Study of the lipoproteins of Hungarian wheats I. : Introduction, preparation of purothionin from Hungarian wheats ; Untersuchung der Lipoproteine einheimischer Weizen I. : Einführung, Darstellung des Purothionins aus ungarischen Weizen
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1969
Szám: 5
Oldalak: pp. 257-262
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81053/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 261. p. ; összefoglalás angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 14. 12:43
Utolsó módosítás: 2023. szep. 14. 12:43
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81324
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet