Száraztészták Staphylococcus fertőzöttsége

Vámos Gyula: Száraztészták Staphylococcus fertőzöttsége. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 301-304. (1969)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_05_301-304.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_05_301-304.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Der Verfasser untersuchte die Infiziertheit von Teigwaren mit Staphylococcus in drei budapester Betrieben. Ausser der Prüfung von Fertigwaren führte er auch viele Phasenversuche durch. Der Teig wird im Rührtrog der Maschinen infiziert und während der Trocknung wächst die Keimzahl an. Mit den bisherigen hygienischen Verfügungen gelang es nicht das Problem der Infizierung mit Staphylococcus erfolgreich zu lösen. Author studied the Staphylococcus contamination of pastes in three Budapest plants. Besides of testing the end products a large' number of tests was carried out in the different phases of production. Paste contamination occurs in the mixing troughs of the machines and during the drying process an increase of germs can be observed. Classical hygienic measures so far taken did not succeed in solving the problem of Staphylococcus contamination.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1969
Szám: 5
Oldalak: pp. 301-304
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81053/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia
Megjegyzések: Összefoglalás német és angol nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 14. 13:43
Utolsó módosítás: 2023. szep. 14. 13:43
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81329
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet