Száraztészták Staphylococcus fertőzöttsége

Vámos Gyula: Száraztészták Staphylococcus fertőzöttsége. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 301-304. (1969)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_05_301-304.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_05_301-304.pdf

Download (1MB)

Abstract

Der Verfasser untersuchte die Infiziertheit von Teigwaren mit Staphylococcus in drei budapester Betrieben. Ausser der Prüfung von Fertigwaren führte er auch viele Phasenversuche durch. Der Teig wird im Rührtrog der Maschinen infiziert und während der Trocknung wächst die Keimzahl an. Mit den bisherigen hygienischen Verfügungen gelang es nicht das Problem der Infizierung mit Staphylococcus erfolgreich zu lösen. Author studied the Staphylococcus contamination of pastes in three Budapest plants. Besides of testing the end products a large' number of tests was carried out in the different phases of production. Paste contamination occurs in the mixing troughs of the machines and during the drying process an increase of germs can be observed. Classical hygienic measures so far taken did not succeed in solving the problem of Staphylococcus contamination.

Item Type: Article
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1969
Number: 5
Page Range: pp. 301-304
Language: Hungarian, English, German, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81053/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia
Additional Information: Összefoglalás német és angol nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 14. 13:43
Last Modified: 2023. Sep. 14. 13:43
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81329

Actions (login required)

View Item View Item