Schumann Róbert; Kacskovics Miklós: Adatok egyes élelmiszerek radiológiai vizsgálati eredményeihez. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 1-8. (1970)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1970_01_001-008.pdf Letöltés (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Nach der literarischen Übersicht berichten die Verfasser über die auf dem Wirkungsgebiet des Instituts für Qualitätskontrolle in Pécs gewonnenen Versuchsergebnisse bei Milch, Heu, Salat, Sauerampfer, Spinat, Weizen und Mehl, Fruchtsaft, Knochen (tierischer Metacarpus) und Fischen. Die Resultate wurden je Ort der Probenahme, Region, sowie auch Versuchsmaterial ausgewertet. Es konnte eine geringe Zunahme der Aktivitätswerte (Metallionenfraktion, restliche Aktivität) verglichen mit 1968. beobachtet werden.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Angaben zu radiologischen Untersuchungsergebnissen einiger Lebensmittel ; Contributions to the radiological testing of some foods |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1970 |
Szám: | 1 |
Oldalak: | pp. 1-8 |
Nyelv: | magyar , német , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81055/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 8. p. ; összefoglalás német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 14. 14:58 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 14. 14:58 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81342 |
Tétel nézet |