Adatok egyes élelmiszerek radiológiai vizsgálati eredményeihez

Schumann Róbert; Kacskovics Miklós: Adatok egyes élelmiszerek radiológiai vizsgálati eredményeihez. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 1-8. (1970)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1970_01_001-008.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1970_01_001-008.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Nach der literarischen Übersicht berichten die Verfasser über die auf dem Wirkungsgebiet des Instituts für Qualitätskontrolle in Pécs gewonnenen Versuchsergebnisse bei Milch, Heu, Salat, Sauerampfer, Spinat, Weizen und Mehl, Fruchtsaft, Knochen (tierischer Metacarpus) und Fischen. Die Resultate wurden je Ort der Probenahme, Region, sowie auch Versuchsmaterial ausgewertet. Es konnte eine geringe Zunahme der Aktivitätswerte (Metallionenfraktion, restliche Aktivität) verglichen mit 1968. beobachtet werden.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Angaben zu radiologischen Untersuchungsergebnissen einiger Lebensmittel ; Contributions to the radiological testing of some foods
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1970
Szám: 1
Oldalak: pp. 1-8
Nyelv: magyar , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81055/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat
Megjegyzések: Bibliogr.: 8. p. ; összefoglalás német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 14. 14:58
Utolsó módosítás: 2023. szep. 14. 14:58
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81342
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet