Simkó Nándorné; Mattyasovszky Pál: Mustok és borok nitráttartalmának fotometriás meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 27-30. (1970)
|
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1970_01_027-030.pdf Letöltés (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Die Verfasser modifizierten die Methode Rebeleins. Sie reduzierten den Nitratgehalt von Wein im alkalischen Medium vermittels eines Cadmiumschwammes zu Nitrit. Das Nitrit bildet mit dem Reagens von Gries-Ilosvay einen Farbstoff. Die betreffende Farbstoffmenge wurde bei 530 nm spektrophotometrisch gemessen. Die Methode eignet sich zur Bestimmung des Nitrat- bzw. Nitritgehaltes von Mosten, Süss- und Trockenweinen.
| Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
|---|---|
| Egyéb cím: | Photometric determination of the nitrate content of musts and wines ; Bestimmung des Nitratgehaltes von Mosten und Weinen |
| Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
| Dátum: | 1970 |
| Szám: | 1 |
| Oldalak: | pp. 27-30 |
| Nyelv: | magyar , német , orosz |
| Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
| Kiadás helye: | Budapest |
| Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81055/ |
| Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
| Megjegyzések: | Bibliogr.: 30. p. ; összefoglalás német nyelven |
| Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
| Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 14. 15:12 |
| Utolsó módosítás: | 2023. szep. 14. 15:12 |
| URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81346 |
![]() |
Tétel nézet |

