Üdítő italok bakteriológiai vizsgálata

Vámos Gyula: Üdítő italok bakteriológiai vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 37-40. (1970)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1970_01_037-040.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1970_01_037-040.pdf

Letöltés (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Der Verfasser berichtet über seine zwei Jahre langen Untersuchungen an — in der Hauptstadt bereiteten — Erfrischungsgetränken. Er vergleicht die bakteriologischen Prüfergebnisse von Betrieben und Handel entstammenden Proben. Im Betrieb führte er auch Phasenuntersuchungen aus und weist auf die Mängel der Hygiene hin. Er empfiehlt eine gewisse Modernisierung der zurzeit angewendeten Untersuchungsmethoden sowie der Auswertung. Schliesslich wird auf die Wichtigkeit bakteriologischer Laboratorien in Betrieben hingewiesen.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Bacteriological investigation of soft drinks ; Bakteriologische Prüfung von Erfrischungsgetränken
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1970
Szám: 1
Oldalak: pp. 37-40
Nyelv: magyar , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81055/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia
Megjegyzések: Bibliogr.: 40. p. ; összefoglalás német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 14. 15:17
Utolsó módosítás: 2023. szep. 14. 15:17
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81348
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet