Gliadin enzimes hidrolízise és a hidrolízistermékek elválasztása

Nedelkovits János; Pákhné Csécsi-Nagy Mária: Gliadin enzimes hidrolízise és a hidrolízistermékek elválasztása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 67-74. (1970)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1970_02_067-074.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1970_02_067-074.pdf

Letöltés (3MB)

Absztrakt (kivonat)

Die Verfasser beschreiben die Resultate ihrer hauptsächlich methodischen Forschungen über die enzymatische Hydrolyse des Gliadins. Das Gliadin wurde mit verschiedenen proteolytischen Enzymen abgebaut und die entstandenen Zersetzungsprodukte vermittels Elektrophorese und „Fingerprint” Technik getrennt. Die Verfasser stellten fest, dass sich zur Trennung kompliziert zusammengesetzter Systeme ein mit einer „zweifach gepufferten” Elektrophorese kombiniertes chromatographisches Verfahren mit Butanol bzw. Isoamylalkohol eignet. En wird die Anzahl der Abbauprodukte angegeben, welche vermittels der mit verschiedenen Endopeptidasen durchgeführten Hydrolyse gewonnen wurden. The results of the study primarily of methodological character, are givenProteolytic enzymes of various origin were used to hydrolyse gliadin and the derivatives were separated by electrophoreses and ’’fingerprint” technique. To separate the intricate system of compounds the ’’douby buffered” electrophoretic method combined with chromatography, using butanol or iso-amyl-alcohol as solvent, porved the most efficient. The number of derivatives obtained by hydrolysis with various endopeptidases, is also given.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Enzymic hydrolysis of gliadin and the separation of the hydrolysis products ; Enzymatische Hydrolyse des Gliadins und Trennung der hydrolytischen Produkte
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1970
Szám: 2
Oldalak: pp. 67-74
Nyelv: magyar , angol , német , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81056/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 74. p. ; ill. ; összefoglalás angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 15. 08:12
Utolsó módosítás: 2023. szep. 15. 08:12
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81354
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet