Sikérfehérjék C-terminális aminosavainak vizsgálata II. : a gliadin C-terminális aminosavainak meghatározása tiohidantoinos eljárással

Nedelkovits János; Wöller László: Sikérfehérjék C-terminális aminosavainak vizsgálata II. : a gliadin C-terminális aminosavainak meghatározása tiohidantoinos eljárással. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4-5. pp. 211-216. (1970)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1970_04-05_211-216.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1970_04-05_211-216.pdf

Letöltés (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Die Verfasser untersuchten die C-terminalen Aminosäuren der alkohollöslichen Eiweiss-stoffe von aus mit BL 112 bezeichnetem, mit Petrolaether entfettetem Weizenmehl bereiteten Kleber mit dem Thiohydantoinverfahren. Als Resultat ihrer Versuche konnten si durch unmittelbare Identifizierung 7 (Valin, Leucin, Alanin, Phenylalanin, Prolin, Glycin und Glutamin), und durch indirekte Identifizierung weitere 3 (Serin, Threonin und Tyrosin) C-terminale Aminosäuren von einander trennen und identifizieren. The C-terminal amino acids of the alcohol soluble proteins of gluten obtained from wheat flour defatted by petroleum ether BL 112 were examined by the thiohydantoin procedure. Direct identification yielded 7 separated and identified C-terminal amino acids (valine, leucine, alanine, phenylalanine, proline, glycine and glutamine), while 3 more were identified indirectly (serine, threonine and tyrosine). Les auteurs ont effectué l’examen au procédc ä la thiohydantoi'ne des aminoacides C-terminaux des protéines solubles en alcool du gluten, obtenues ä partir de la farine de froment par dégraissage ä l’aide de l’éther de petrol BL 112. II est réussi de séparer et identifier 7 aminoacides (valine, leucine, alanine, phénylalanine, proline, glycine et glutamine) par identification directe, tandis que (’identification indirecte décelait 3 acides ultérieurs (sérine, threonine et tyrosine).

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Prüfung der C-terminalen Aminosäuren von Klebereiweiss-stoffen II. : Bestimmung der C-terminalen Aminosäuren des Gliadins mit dem Thiohydantoinverfahren
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Élelmiszervizsgálati közlemények
Dátum: 1970
Szám: 4-5
Oldalak: pp. 211-216
Nyelv: magyar , angol , német , francia , orosz
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Befoglaló mű URL: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81058/
Kulcsszavak: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Megjegyzések: Bibliogr.: 215. p. ; ill. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Szakterület: 02. Műszaki és technológiai tudományok
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
Feltöltés dátuma: 2023. szep. 15. 10:55
Utolsó módosítás: 2023. szep. 15. 10:55
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81373
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet