Pataky Mária: Antibiotikumok élelmezésegészségügyi megítélése a tejvizsgálatban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4-5. pp. 225-230. (1970)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1970_04-05_225-230.pdf Download (2MB) |
Abstract
Verfasserin gibt eine Übersicht über die lebensmittelhygienischen Probleme der Antibiotika-Verwendung. Sie stellte eine Methode ein, mit welcher sie 75 Kuhmilchproben untersuchte. Überall erhielt sie negative Ergebnisse. Neben den Kuhmilchproben wurden auch Muttermilchproben untersucht und in beträchtlichem Masse (20%) für positiv befunden. The author reviews the problems of food hygienics related to the use of antibiotics. A method developed by her allowed the assay of 75 samples of cow’s milk. The samples showed negativity. Parallel assays of human milk showed, however, a high positivity (20%). L’auteur passe en revue les problemes qui se produisent par l’emploi des antibiotiques dans l’hygiéne alimentaire. La méthode développée par Tauteur a rendu possible l’examen de 75 échantillons de Iáit de vache ä la fois. Les échanti 1 Ions ont montré une négativité. Les examens du Iáit des femmes, au contraire, a montré une positivité éievée (20%).
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Lebensmittelhygienische Beurteilung der Antibiotika bei der Milchuntersuchung ; Estimation of antibiotics in food hygienics |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1970 |
Number: | 4-5 |
Page Range: | pp. 225-230 |
Language: | Hungarian, English, German, French, Russian |
Publisher: | Lapkiadó Vállalat |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81058/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszer - higiénia |
Additional Information: | Bibliogr.: 229. p. ; ill. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Sep. 15. 11:16 |
Last Modified: | 2023. Sep. 15. 11:16 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81375 |
Actions (login required)
View Item |