Pataky Mária: Antibiotikumok élelmezésegészségügyi megítélése a tejvizsgálatban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4-5. pp. 225-230. (1970)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1970_04-05_225-230.pdf Letöltés (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Verfasserin gibt eine Übersicht über die lebensmittelhygienischen Probleme der Antibiotika-Verwendung. Sie stellte eine Methode ein, mit welcher sie 75 Kuhmilchproben untersuchte. Überall erhielt sie negative Ergebnisse. Neben den Kuhmilchproben wurden auch Muttermilchproben untersucht und in beträchtlichem Masse (20%) für positiv befunden. The author reviews the problems of food hygienics related to the use of antibiotics. A method developed by her allowed the assay of 75 samples of cow’s milk. The samples showed negativity. Parallel assays of human milk showed, however, a high positivity (20%). L’auteur passe en revue les problemes qui se produisent par l’emploi des antibiotiques dans l’hygiéne alimentaire. La méthode développée par Tauteur a rendu possible l’examen de 75 échantillons de Iáit de vache ä la fois. Les échanti 1 Ions ont montré une négativité. Les examens du Iáit des femmes, au contraire, a montré une positivité éievée (20%).
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Egyéb cím: | Lebensmittelhygienische Beurteilung der Antibiotika bei der Milchuntersuchung ; Estimation of antibiotics in food hygienics |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Dátum: | 1970 |
Szám: | 4-5 |
Oldalak: | pp. 225-230 |
Nyelv: | magyar , angol , német , francia , orosz |
Kiadó: | Lapkiadó Vállalat |
Kiadás helye: | Budapest |
Befoglaló mű URL: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81058/ |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszer - higiénia |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 229. p. ; ill. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven |
Szakterület: | 02. Műszaki és technológiai tudományok 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák 02. Műszaki és technológiai tudományok > 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák > 02.10.02. Élelmiszer és italfélék |
Feltöltés dátuma: | 2023. szep. 15. 11:16 |
Utolsó módosítás: | 2023. szep. 15. 11:16 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81375 |
Tétel nézet |